PODJETJA

 
STANKA GOLOB
živi in dela na Grahovem ob Bači.
Osnove barvnih zakonitosti je spoznala že na oblačilni šoli v Ljubljani. Na slikarsko pot je stopila leta 1981. Do leta 1995 je slikala z akrilnimi barvami. Njen nemiren slikarski duh jo je nagovarjal k iskanju vedno novih izraznih možnosti. Pridružila se je likovnim društvom in se udeleževala vse več tečajev in poletnih šol.
Leta 1995 je začela slikati s peskom naravnih barv, ki jih nabira v rekah, potokih in meliščih po Sloveniji. Tehniko je uspešno nadgradila s specifično uporabo različnih debelin peska.
Kot so zapisali likovni kritiki, »s temi, na videz siromašnimi sredstvi dobi bogato paleto možnosti« (Tone Rački), ki ji omogočajo »pričarati tudi mehko pretanjene svetlobne odtenke in barvne prelive« (Janez Kavčič). V zadnjem času raziskuje možnosti, ki jih nudijo zrcala in steklo.
Zadnja leta se udeležuje zahtevnejših likovnih delavnic s priznanimi mentorji. Ob spoznanju, da je presegla amatersko znanje, se je vpisala na Visoko šolo za risanje in slikanje v Ljubljani, ki jo je uspešno zaključila v letu 2012 na šoli za risanje in slikanje/Arthouse-College of Visual Arts v Ljubljani
Skozi številne delavnice prenaša svoje znanje na mladino in odrasle.
Javnosti se je predstavila že na prek 50 samostojnih razstavah in 140 skupinskih razstavah doma in v tujini.
Za svoja dela je prejela več priznanj in nagrad na ekstemporih. Prejela je tudi nagrado Občine Tolmin in plaketo Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti.
Zapisala: Olga Zgaga, 2012
Naslov: Grahovo ob Bači 65 a, 5242 Grahovo ob Bači
GSM : 041 425 577
E-naslov: slikeizpeska@gmail.com
https://www.facebook.com/slike.izpeska
 
http://baskagrapa.si/themes/baskagrapa/images/horizontalna-crta-vsebina.jpg
 
ANDREJA ŠTENKLER,
Izdelava cvetja iz krep papirja in pickpoint tehnika
Doma iz Koritnice, ki od leta 2011 ustvarja unikatne izdelke iz krep paprija; pri svojem ustvarjanju se poslužuje tehnike šivanja na papirju (pickpoint tehnika) v kombinaciji z drugimi tehnikami;
Andreja Štenkler
GSM 040 186 842
E: andreja.stenkler@gmail.com
 
http://baskagrapa.si/themes/baskagrapa/images/horizontalna-crta-vsebina.jpg
 
LK NAKIT
Lea Kemperle, doma iz Hudajužne (Baška grapa), je svojo ustvarjalno pot začela po božiču 2012, ko jo je pod božičnim drevescem čakala škatlica fimo mase, pripomoček za izdelavo nakita. Prvi poskusni izdelek je bila mala žabica, ki je pristala na obesku za ključe. »Žabico« je tako vzljubila, da so se v njenih mislih pričele rojevati nove in nove ideje. Njene police so se kmalu začele polniti z fimo maso in pripomočki za oblikovanje, pod njenimi prsti pa je nastajalo vedno več izdelkov: prstanov, verižic, uhanov, brošk, obeskov za ključe in »špangic« za lase. Tako se je rodil »LK nakit«.
Trenutno nastajajo kvačkani izdelki v kombinaciji s fimo maso. Ustvarjanje nima meja in zaneslo jo je tudi k šivalnemu stroju. Tako že nastajajo razne toaletke, mini torbice in torbice za telefone. Iz posebne zgodbe pa je nastala tudi Kapljica, igračka oziroma mali pisan vzglavnik, polnjen s kroglicami iz stiropora.
Izdelke ustvarja v prostem času in velikokrat se zgodi, da za mizo sedi pozno v noč. To je njen način sproščanja v tem norem in ponorelem svetu. Posebno doživetje pa je, če lahko s svojimi izdelki ljudem vsaj malo obarva življenje. Njena ustvarjalnost je začela vedno bolj se izražati v njenih izdelkih in tako je leta 2013 spremenila naziv pod katerim se predstavi in sicer »LK UNIKAT.
GSM: 041 580 594
E: lea.kemperle@gmail.com
Splet: https://www.facebook.com/LKunikat
 
http://baskagrapa.si/themes/baskagrapa/images/horizontalna-crta-vsebina.jpg
 
GRAVITON
Smo podjetje za informacijske in poslovne rešitve. Ustanovljeno leta 2006 pod imenom Hermagora in ga sestavlja osebje z večletnimi izkušnjami na področju Interneta. Leta 2009 smo postali del mednarodne organizacije Graviton The Missing Link, ki deluje na področju oblikovanja, promocije, marketinga, medijev, organizacije dogodkov, managementa, glasbenega servisa za skupine in novodobnih načinov v industriji.
Nudimo celovitost in rešitve predstavitev podjetij na trgu, s pomočjo elektronskih in klasičnih medijev:

izdelava spletnih strani in e-trgovin ter spletnih strani po meri, managament socialnih omrežij,
ureditev domene in gostovanje spletne strani,
grafično oblikovanje (celostna grafična podoba) in priprava materiala za tisk, svetovanje.

GSM: 041 214 117
E: info@graviton-themissinglink.com
Splet: http://www.graviton-themissinglink.com
 
http://baskagrapa.si/themes/baskagrapa/images/horizontalna-crta-vsebina.jpg
 
APARTMA IN BAR ZVER
Apartma zajema dnevno sobo s kuhinjo, dve kopalnici in dve sobi. Kopalnici sta opremljeni s tuš kabinama. Ena soba je opremljena s štirimi posteljami, druga pa s tremi. Dnevna soba je opremljena z televizijo, kavčem, dvosedom in klubsko mizico. Kuhinja pa je opremljena z hladilnikom, štedilnikom (3 plin, 1 elektrika), delavnim pultom ter pomivalnim koritom. Zraven sodi še miza z širimi stoli. Po dogovoru se lahko zmenimo tudi za pripravo zajtrka in večerje.
Poleg apartmaja imamo tudi bar Zver, ki je od apartmaja oddaljen le nekaj metrov, tako da se lahko brez skrbi zabavate v pozne nočne ure.

GSM: 031 472 187
E: info@apartma-zver.si
Splet: http://www.apartma-zver.si
 
http://baskagrapa.si/themes/baskagrapa/images/horizontalna-crta-vsebina.jpg