Na Kneži se bomo v Domu puntarjev, v soboto, 5. decembra, družili na praznični Graparski tržnici, kjer bomo ponovno izvedli akcijo Graparji pomagamo in tokrat z Miklavžem zbirali tudi igrače za otroke, ki jih bo dobri mož podaril otrokom iz družin v stiski ter tako bomo skupaj polepšali praznike najmlajšim. Spodbujamo družbeno odgovornost in tako si želimo, da bi otroci pobrskali doma in prinesli kakšno svojo staro, a še vedno uporabno igračo ter jo podarili drugim otrokom in se v zameno posladkali z bradatim stricem.

Seveda pa bomo v okviru akcije Graparji pomagamo še vedno zbirali oblačila, obutev in druge potrebščine (čistila, kozmetiko in kozmetične potrebščine, ...) ter hrano (moka, sladkor, testenine, riž, zapakirana in konzervirana živila, vloženo sadje in zelenjavo, ...) za sokrajane ter stare odeje, brisače, rjuhe ter hrano v briketih in konzervah za nikogaršnje živali v zavetišču JoHanca v Tolminu.

V letu 2015 smo nabrali in razdelili veliko oblačil in drugih potrebščin, ki smo jih skupaj zbrali v akciji Graparji pomagamo. Tisti, ki so našo pomoč prejeli, se iskreno zahvaljujejo za podarjeno, takole pa nas je obvestila Karmen Beguš, ki dobro pozna socialno situacijo v naših krajih in smo jo prosili za konkretne informacije, kaj se potrebuje, da bomo lažje zbirali tisto, kar naši sokrajani resnično potrebujejo:

"O tem kar sva se pogovarjali sem malo razmišljala in poklicala tiste, ki bi mi lahko kaj svetovali (kaj se potrebuje). Morda bi bilo zdaj okrog Miklavža res najbolje kakšno igračo za otroke, če se bo kaj nabralo, tudi jaz imam kar nekaj teh plišastih igračk, bom lahko prinesla. Za naprej, po Miklavžu, če bodo še tržnice, pa mi je bilo povedano, da se potrebuje na Grahovem kaj od prehrane, pa tudi hrano za psa, če bo slučajno kdo prinesel. Je pa tudi na Ljubinju družina potrebna pomoči - njim sem tudi zdaj dala kar veliko oblačil in obutve, ki ste mi jo prinesli iz tržnic. Oblačila za otroke sem dala še eni družini v Podbrdu in eni odrasli osebi, ki je brezposelna. Vsi so bili hvaležni, rekla sem, da bom to zahvalo posredovala vsem, ki ste za to poskrbeli. Lep pozdrav Karmen"

Na označeni stojnici boste (v označenih 'šparovčkih') lahko prispevali tudi drobižek - ideja, ki si jo želimo uresničiti je, da bi nekomu lahko poplačali kakšno položnico in tako zmanjšali stres ter polepšali praznične dneve.

Hvala ker vam je mar, skupaj spreminjamo življenja na lepše :)

Aleksandra, Mohor, Alenka, Andrej, Lea in Uroš

P.S.: Takole se imamo na Graparski tržnici (fotke) in takole pridno zbiramo v akciji Graparji pomagamo :)