04.jpgZelo smo zadovoljni s prvo izvedbo GRAPARSKE TRŽNICE. Želimo si, da bi se tržnica odvijala večkrat skozi leto in po celi Baški grapi. Izredno smo zadovoljni z odzivom - prejeli smo ogromno pohval in vzpodbudnih besed - hvala vam! Zavedamo pa se, da smo tokrat prebijali led.

Obiskalo nas je približno 70 ljudi, nekateri ste prišli tudi iz Ljubljane, tako je bilo cel dopoldan zelo živahno. Obiskovalci ste največ prinašali oblačila, hrano in satnitetne pripomočke, čistila in druge potrebščine za socialno ogrožene Graparje, zavetišče za živali in tiste, ki so jih prizadele poplave na Balkanu. Ob koncu tržnice se je tako nabralo ogromno prepotrebnega za tiste, ki potrebujejo pomoč. Zbrano za Balkan smo predali gospodu Zoranu Markoviču, ki bo poskrbel, da bo pomoč prišla v prave roke. Kar smo skupaj zbrali za sokrajane bo razdelila gospa Karmen Beguš, v Obalno zavetišče za živali pa bomo zbrano prepeljali v najkrajšem možnem času. Dokazali smo, da Graparji pomagamo!

Pri izmenjavi so bila najbolj aktualna semena in sadike. Na tržnici se je menjalo vse od soje, pšenice, pire, sadik zelja, solate, paradižnika in zelišč ter drugih starih, domačih semen in doma vzgojenih rastlin. Zelo aktualna je bilo tudi izmenjevanje nasvetov in znanja o samozdravljenju z rastlinicami, ki jih imamo okoli sebe.

Izmenjali smo tudi nekaj oblačil in vloženih dobrot, želimo pa si, da bi Graparska tržnica postala stalnica v Baški grapi in bi se je radi udeleževali vsi prebivalci naše prelepe Baške grape. Z njo želimo vspodbuditi ekološko obnašanje in druženje med sokrajani. Tržnica je sicer prva aktivnost, ki jo izvajamo ekipa prostovoljcev iz Iniciative za trajnostni razvoj Baške grape po zaključenem projektu Promocijsko oko Baške grape, ki v svoje vrste vabimo vse, ki bi želeli prispevati k boljšemu in razgibanemu življenju v Baški grapi.

Fotogalerije je vidna tudi na Baška grapa Facebook strani.h

Naj živi Baška grapa!